YogaMonks – move as one unit

YogaMonks är en förberedelse inför Hatha, med rörelser som i en Vinyasa, med en touch av Tai Chi.

Du kan praktisera YogaMonks både i veckoklasser eller som Sadhana, det vill säga daglig praktik, jag erbjuder personlig träning där du får träna i din egen hörna.

YogaMonks yoga är tillåtande, lekfull och enkel samtidigt som den är djupgående och förbereder kroppen för vanliga yogapositioner. Med sina dynamiska rörelser får spänningar att släppa och kroppen att bli smidig.

I YogaMonks så rör vi kroppen som en enhet. Musklerna är som sekundära hjälpredor. Så lite muskler som möjligt, ingen kontraktion, ingen isolerad muskelansträngning.

Och ändå… så effektiv, fascian (bindväven) är med, organen är med, diafragman är med, allt, hela du som en lekfull, smidig enhet. Och när YogaMonks är som bäst så befinner du dig i en rörelse av Yoga, ledd av Yogan.

”You don’t do yoga, yoga does you.”
citat av Jonathan Monks

Hur YogaMonks skapades
Som vi vet så uppstod Yoga i Öst, där människorna hade ett helt annat sätt att röra sig. Där skördades riset och maten både tillagades och intogs i sittande positioner.
För att våra kroppar på ett lika smidigt och lättsamt sätt ska nå fram i yogapositionerna så behöver vi i Väst förberedande övningar. Så tänkte Jonathan Monks, skaparen av YogaMonks. Vi behöver förbereda, förbereda förbereda. Och det görs genom att tillåta kroppen att öppna upp, inte genom att forcera. Vi behöver ta små steg, lyssna på kroppen, känna hur den mår och tillåta den att med ”ease” utföra rörelserna. ”This is the prep, before the prep” sade han förklarande i klasserna.

Jonathan Monks och Mithila Kara startade tillsammans Sadhanakurser år 2011, i både London och i Göteborg. Nu är YogaMonks metod av yoga organiserad och ledd av Mithila Kara i Göteborg, Sverige och på många olika ställen i världen.
Se även yogamonks.se

___________________________

Sadhana Daily Practice

Sadhana är uppbyggd enligt YogaMonks principer, men till skillnad från veckoklasserna så är Sadhanas rörelser mer djupgående och i sin enkelhet mer effektiva. Dessa rörelser kan praktiseras dagligen.

Med Sadhana, det var så allt började! Jag lärde känna mig själv på alla plan, såväl min fysiska kapacitet som min mentala och känslomässiga balans. Den dagliga disciplinen är en av nycklarna. Det är något speciellt med att yoga och/eller meditera några minuter varje dag. ”Daily does it” Citat Mithila Kara.

Sadhana personlig träning

Välkommen till Sadhana med mig, vi träffas cirka en gång per månad, några fler gånger inledningsvis, tills rörelserna sitter. Därefter får du rörelser att göra på hemmaplan, vi träffas och jag ger dig nya rörelser som just din kropp är redo för.

Yoga, andning och meditation, du kommer att få en verktygslåda som du kan välja ur, principen är lite varje dag. Kravlöst 😀

Varmt välkommen.

Anmälan sker till: info@yogacorner.se

Det finns också mer att läsa om Sadhana på YogaMonks hemsida.

”Det är först när du släpper kraven på hur långt du vill nå, som du har möjlighet att nå ännu längre.”